Op 18 april 2019 vindt de tweede innovatiewedstrijd Bouwend Nederland plaats in samenwerking met Bèta Challenge. Teams van BCP-scholen kunnen zich nu aanmelden voor deze spannende wedstrijd. Inschrijven kan tot 30 september.

Bouwend Nederland ontwikkelde ook dit jaar weer een uitdagende opdracht. In Nederland moeten in de komende jaren veel nieuwe woningen worden gebouwd. Woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars staan daarbij steeds vaker voor twee problemen: er moet duurzaam gebouwd worden en mensen willen graag zelf invulling geven aan hoe hun huis eruit komt te zien. Eén van de oplossingen voor deze problemen is het bouwen van zogenaamde tiny houses. Dat zijn (zelf)gebouwde kleine wooneenheden die de omgeving minimaal belasten.
Samen met Bèta Challenge doet Bouwend Nederland een oproep aan Bèta Challenge leerlingen uit mavo 3 om slimme en innovatieve oplossingen te bedenken met de bouw van deze tiny houses. Een jury bestaande uit experts uit de bouw selecteren uit de inzendingen de meest innovatieve uitwerkingen en oplossingen. Bouwend Nederland stelt voor het winnende team een innovatieprijs beschikbaar van €1000,-.

Meedoen? Inschrijven kan tot 30 september 2018 via de BCP docenten.