Het onderwijs van Bèta Challenge is niet alleen gericht op de aansluiting met mbo en arbeidsmarkt, het wordt ook ontwikkeld samen met ketenpartners. Het zoeken en onderhouden van contacten met mbo’s en bedrijven in de regio is essentieel. Zij kunnen jouw school ondersteunen met goede projectopdrachten, bedrijfsbezoeken, snuffelstages en gastlessen.

In de afgelopen jaren hebben we verschillende vragen gekregen over de manier waarop BCP-scholen het beste een netwerk van mbo’s en bedrijven kunnen aanleggen. Hoe kom ik in contact met bedrijven? En hoe presenteer ik het Bèta Challenge programma als ik eenmaal aan tafel zit?

Om je daarbij te ondersteunen is nu de BCP placemat ontwikkeld. Een praatplaat die je kunt gebruiken tijdens je gesprek over Bèta Challenge en de rol die vervolgonderwijs en bedrijven daarin spelen. De placemat is ook een handig communicatiemiddel tijdens bijvoorbeeld open dagen van je school.

Op de voorzijde wordt in één oogopslag het Bèta Challenge concept uitgelegd. Op de achterzijde wordt de rol van de verschillende betrokkenen (docenten, Netwerk, MBO’s en bedrijven en instellingen) weergegeven.

10 exemplaren gratis voor elke BCP-school

De placemat is van een dikke kwaliteit papier en bevat een rillijn, zodat je deze netjes kun vouwen en gemakkelijk mee kunt nemen. Voor iedere school zijn 10 exemplaren van de placemat gratis beschikbaar. Wil je er meer, dan kun je deze bestellen voor € 1,- per stuk. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar BCP@pesant.nl. Wij zorgen er dan voor dat de placemats jouw kant op komen.