Docenten en coördinatoren van alle Bèta Challenge-scholen in Nederland ontmoeten elkaar op woensdag 28 januari tijdens een landelijke studiemiddag.

Uitwisseling van projecten

Die dag vindt concrete uitwisseling over Bèta Challenge-projecten plaats. De uitwisseling zal leiden tot het versterken en verbeteren van het projectmateriaal dat in de lespraktijk wordt gebruikt.

Programma

Datum: 28 januari 2015
Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

13.00 uur Introductie

Ontvangst met koffie/thee en een introductie op het programma.

13.15 uur Een kennismaking met projecten in verschillende Bètawerelden

Kleine projectenmarkt: ontdek welke succesvolle en interessante Bèta Challenge Projecten je collega’s hebben ontwikkeld! Van welk(e) project(en) wil jij meer weten?

13.45 uur Hoe ziet het ideale Bèta Challenge Project er uit? (deel 1)

Een uitwisseling van succesfactoren, in heterogene groepen. Het gaat om inhouden, werkvormen en (andere) elementen die ertoe bijdragen dat we leerlingen uitdagen. Met elkaar in discussie en concreet aan de slag met eigen werk. Wat kunnen we hier leren van hoe anderen dit doen?

14.30 uur Pauze

14.45 uur Hoe ziet het ideale Bèta Challenge Project er uit? (deel 2)

15.30 uur Pauze

15.45 uur Introductie op het examenprogramma

Wat is de stand van zaken ? En wat kan ik er (al) mee als docent?
Toelichting door Henk Biemans op het concept examenprogramma dat in de komende weken aan het veld wordt voorgelegd. Kort gelegenheid tot stellen van vragen.

16.15 uur Opbrengst van deze dag

Welke kernelementen nemen we mee uit de bespreking van projecten, wat leren we daarvan? Welke aandachtspunten vragen aandacht in de regio(s)? Hoe verder met het examenprogramma?

16.45 uur Projectenmarkt en afsluitend drankje

Nog een rondje langs de verschillende projecten en gelegenheid om je collega (s) daarover te bevragen. Dit alles onder het genot van een drankje.

17.30 uur Sluiting

Vragen?

Heb je vragen over de studiemiddag? Stuur dan een mail naar bcp@pesant.nl