BRAKEL – Nog maar net officieel en nu al op pad. De TL-leerlingen van het Cambium College in Zaltbommel, die meedoen aan het nieuwe techniekprogramma Bèta Challenge, hebben donderdag een vliegende start gemaakt.

Ze gingen op bezoek bij aannemer Van der Ven in Brakel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in civiele techniek en is, met nog vier andere bedrijven, in de running voor de aanleg van een nieuwe randweg in de gemeente Westland. Daarbij gaat het om veel meer dan een stuk weg. Er moeten twee rotondes komen, een verkeersbrug, een fietstunnel en een groenvoorziening. Bij de gunning van de opdracht speelt duurzaamheid een grote rol. En daarvoor schakel Van der Ven nu de leerlingen van het Cambium in. Zij gaan de komende tijd in groepjes duurzame ideeën voor dit plan bedenken. En daarbij hoeven ze zich niet in te houden. ‘Bedenk iets dat opvalt en gebruik je fantasie’, spoort Van der Ven de leerlingen aan.

Bèta Challenge voor de afdeling TL zag eerder op het Cambium College officieel het levenslicht. Het borduurt voort op het succes van het technasium voor VWO en havo.

Bron: Brabants Dagblad, 25 oktober 2018.