Donderdag 18 april was het zover: De landelijke finale van de Innovatiewedstrijd 2019 van Bouwend Nederland en Bèta Challenge. 9 teams van Bèta Challenge scholen uit het hele land presenteerde hun ontwerpen van een modulair systeem waarmee het casco van een Tiny House gebouwd kan worden.

De teams hebben stuk voor stuk zeer bijzondere, innovatie en creatieve ontwerpen gepresenteerd. Een deskundige jury met vertegenwoordigers uit het onderwijs, Bèta Challenge en de bouw beoordeelde alle projecten tijdens een presentatiemarkt. Uit alle teams werden vervolgens drie finalisten gekozen die middels een eindpitch hun ontwerp nog een keer extra mochten toelichten en vragen van de jury beantwoorden. Uiteindelijk werd het team van het Lodewijk College uit Terneuzen gekozen tot winnaar van de Innovatiewedstrijd 2019.

Daarnaast hebben de leerlingen als echte experts, ook elkaars projecten beoordeeld en punten gegeven. Het team dat de hoogste score kreeg van de collega’s was het Markland college uit Zevenbergen. Zij ontvingen hiermee de publieksprijs. Het was fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme de leerlingen met de opdracht aan de slag zijn gegaan.

Naast de presentaties was er ook ruimte voor ontspanning. De leerlingen gingen aan de slag in een tweetal leuke en actieve workshops. Evenals vorig jaar was er een workshop “spelen met geometrie” verzorgd door Carla Feijen. In de andere workshop gingen de leerlingen aan de slag met Lego in de “Bouwgame“. Deze werd verzorgd door Build@school waarin zij leerlingen enthousiast maken voor bouwtechniek.

We mogen terug kijken op een bijzonder leuke dag, bekijk hieronder de terugblik!