Op donderdag 16 januari was het zo ver, de Bèta Challenge Inspiratiedag 2020 op locatie van Fort de Batterijen. Een dag die natuurlijk in het teken stond van Inspiratie maar ook van enthousiasmeren, ontmoeten en uitwisselen.

Een gemotiveerde groep BCP-collega’s werd verwelkomd door programmadirecteur Henk Biemans. Hij name ons mee in de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen het BCP consortium en over de internationale bekendheid die BCP heeft verkregen tijdens een conferentie is China waar BCP collega’s een presentatie hebben gegeven.
Vervolgens was het woord aan wetenschapper, knutselaar en geek Rolf Hut. Met een inspirerend verhaal wist hij bij iedereen een lach op het gezicht te toveren. Met prachtige voorbeelden liet hij zien dat een klein beetje technische kennis op de meest onverwachte momenten en locaties een groot verschil kan maken. Hij benadrukte ook dat techniek van belang is voor de ontwikkeling van élke leerling.
Na de lezing van Rolf Hut gingen de deelnemers aan de slag met verschillende workshops.  Bedrijf in de klas door Martha Hoebens,  ‘Creatief denken en doen’ met Peter de Jong van PLATEAU , Arduino met Frank Hagenaars  van Fun met Electronica en Scrum in de klas door Arno Delhij.
Na afloop van de workshops was er voor de deelnemers gelegenheid om elkaar te treffen op de inspiratiemarkt onder het genot van een smakelijk diner. Tijdens de inspiratiemarkt presenteerden diverse partijen zich die een bijdrage kunnen leveren aan het Bèta Challenge onderwijs.
We kijken terug op een zeer geslaagde dag en hopen iedereen volgend jaar weer te zien!