Jaarlijks staan in de periode januari – juni diverse kwaliteitsgesprekken gepland binnen de kwaliteitszorgcyclus van Bèta Challenge. Door de corona maatregelen kunnen een aantal van deze gesprekken niet plaatsvinden op de scholen zelf.

Audits en adviesgesprekken

Geplande auditgesprekken zijn verplaatst naar de eerste helft van het nieuwe cursusjaar zodat er hopelijk ook weer lesbezoeken kunnen plaatsvinden. Inmiddels hebben we met enkele BCP-scholen positieve ervaringen opgedaan met adviesgesprekken via beeldbellen. We merken dat scholen, wanneer het onderwijs op afstand eenmaal draait, behoefte hebben aan het zorgen dat ook andere processen zoveel als mogelijk doorgang kunnen vinden.

Collegiale gesprekken

Wellicht zijn er binnen het eigen regionale netwerk nog collegiale gesprekken die gevoerd gaan worden. Juist in deze tijd kan een collega-school als klankbord en kritische sparringpartner zeer welkom zijn. Ga met elkaar in gesprek over huidige dilemma’s in je school. Want onderwijs op afstand, hoe pak je dat aan met BCP en T&T?

Op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom werken de BCP-leerlingen in verschillende werkgroepjes binnen “Microsoft Teams”. De docent belt om de beurt in bij een groepje. Tussentijds kunnen de werkgroepjes vragen stellen aan de docent. Wat een goeie tip!

Teamcoaching

Ook de individuele coaching van BCP-teams op de schoollocatie vindt nu niet in fysieke vorm plaats. Maar:

  • Staat er nog een coaching gepland voor jouw school die nu niet door kan gaan?
  • Heb je als team, docent en / of coördinator behoefte om te sparren over een of enkele thema’s die je bijvoorbeeld in het nieuwe cursusjaar bij de kop wil pakken?

Dan kunnen we een afspraak voor je inplannen met teamcoach Steven van Roode.
Bij interesse stuur dan een mail naar bcp@pesant.nl ovv ‘teamcoaching BCP’.