Zou het niet fantastisch zijn als leerlingen zichzelf, de docenten en de opdrachtgevers zouden verrassen met echt creatieve oplossingen! In veel BCP-opdrachten wordt innovatie van de leerlingen gevraagd. Creatief Denken is de aanjager van innovatie. Door het toepassen van het creatief proces en een scala aan creatieve denktechnieken wordt de kans groter om tot echt unieke oplossingen te komen voor een vraagstuk of probleem.

Hoe je op ideeën komt en hoe je voorbij dat eerste de beste idee komt waar leerlingen vaak aan vast houden ervaar je in deze workshop creatief denken. Je maakt op interactieve wijze kennis met de theorie van het creatief denken en het toepassen van creatieve denktechnieken in de lespraktijk van BCP. Ik geef je tips en werkvormen om de leerlingen geleidelijk te verleiden wat verder te denken en misschien zelfs out of the box.

Enkele van de onderdelen die aan bod zullen komen zijn:

  • de essentie van creatief denken;
  • creatieve denkvaardigheden;
  • het creatief proces,
  • zelf oefenen met creatief denken op T&T vraagstukken.

Daarnaast staan we stil bij hoe je het creatief vertrouwen van de leerlingen geleidelijk kunt laten toenemen, het scheppen van een creatief klimaat in de klas kunt scheppen en wisselen we met elkaar inzichten en ervaringen uit.

Soort: Fysieke bijeenkomst
Duur: Twee dagdelen
Organisatie: Mast Creativiteit
Trainer: Marcel Stolk
Status: Training vanuit aanvullend aanbod. Deelnemers ontvangen een certificaat.

Fysieke bijeenkomst:

Datum: 2 november
Tijd: 09.30 – 16.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Vergadercentrum Domstad Utrecht
Meld je aan!

Aanmelden kan t/m 18 september.