Innovatiewedstrijd 2022

“Een wedstrijd voor Bèta Challenge leerlingen in mavo 3”

BCP-Icon-Groen-Rondje-18

Leuk dat je meedoet!

Wat leuk dat je met jouw BCP-leerlingen deelneemt aan de Innovatiewedstrijd 2022. In samenwerking met Bouwend Nederland als overkoepelende opdrachtgever ontwikkelen we ieder jaar een nieuwe opdracht voor deze innovatiewedstrijd. De opdracht omvat een realistisch vraagstuk of probleem uit de sector en past binnen een van de roadmaps uit de bouwagenda. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Leerlingen werken in groepen van 3 of 4 leerlingen aan een oplossing voor het vraagstuk van de opdrachtgever.
Zoals we eerder al hebben verteld is het thema dit keer 3D betonprinten in de bouw. 3D-betonprinten is bezig om de manier van bouwen drastisch te veranderen. Nederland loopt hierin voorop met een paar spraakmakende pilotprojecten, zoals in Eindhoven en Den Helder.

De opdracht: “Barbapapa-huizen for real!”

Samen met het Bèta Challenge Consortium doet Bouwend Nederland een oproep aan Bèta Challenge leerlingen uit mavo 3 om in de huid te kruipen van een werkvoorbereider en een interactieve 3D-woningplanner te maken om stapsgewijs tot een realiseerbaar, eigen ontwerp van een 3D-geprint gebouw te komen: van het opdoen van de wildste ideeën tot het rekening houden met de beperkingen van 3D-betonprinten.

Omdat jij jouw school hebt aangemeld heb je inmiddels het “Totaal informatiepakket” ontvangen van ons.

Hieronder vind je de lossen documenten van de wedstrijdopdracht en de bijbehorende docentenhandreiking.

Heb je nog vragen? Mis je nog informatie die je niet terug kunt vinden in het informatiepakket? Stuur dan een mailtje naar bcp@pesant.nl