Regiocompetitie WIJ Techniek 2022-2023

“Een wedstrijd voor Bèta Challenge leerlingen in mavo 2”

BCP-Icon-Groen-Rondje-18

Leuk dat je meedoet!

Wat leuk dat je met jouw BCP-leerlingen (weer) deelneemt aan de Regiocompetitie WIJ Techniek 2022-2023. In samenwerking met WIJ Techniek als overkoepelende opdrachtgever ontwikkelen we ieder jaar een nieuwe opdracht voor deze wedstrijd. Deze wedstrijd kan in netwerkverband plaatsvinden in de vorm van een ‘regiocompetitie’. De opdracht omvat een realistisch vraagstuk of probleem uit de installatiesector. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Leerlingen werken in groepen van 3 of 4 leerlingen aan een oplossing voor het vraagstuk van de opdrachtgever.

Bron: Pixabay

Thema: ‘Energie is overal’

Met de wedstrijdopdracht sluiten we aan bij een van de actuele thema’s van WIJ Techniek.

“Nederland was al bezig met een energietransitie, maar gezien de huidige situatie is er nog meer haast. Om op korte termijn de energiearmoede tegen te gaan en op middellange termijn voor het behalen van de klimaatdoelen. Er wordt op vele manieren gezocht naar alternatieve energiebronnen. Op welke manieren kunnen we energie uit onze omgeving halen? En hoe kunnen wij deze energie nuttig inzetten? Aan de leerlingen de opdracht om hierover mee te denken en te gaan experimenteren”.

De opdracht: Energie uit je omgeving

Samen met het Bèta Challenge Consortium doet WIJ Techniek een oproep aan Bèta Challenge leerlingen uit mavo 2 om in de huid te kruipen van een technicus elektronische systemen of een adviseur innovatie en duurzaamheid en wordt de leerlingen gevraagd om zoveel mogelijk energie uit zijn / haar omgeving te halen en deze op een nuttige manier te gebruiken. 

Heb je nog vragen? Mis je nog informatie die je niet terug kunt vinden in het informatiepakket? Stuur dan een mailtje naar bcp@pesant.nl

Heb je je nog niet aangemeld?

Dat kan nog tot 7 november aanstaande via deze link: ANTWOORDFORMULIER REGIOCOMPETITIE 2023 Wij – BCP