Regiocompetitie WIJ Techniek 2022

“Een wedstrijd voor Bèta Challenge leerlingen in mavo 2”

BCP-Icon-Groen-Rondje-18

Leuk dat je meedoet!

Wat leuk dat je met jouw BCP-leerlingen deelneemt aan de Regiocompetitie WIJ Techniek 2022. In samenwerking met WIJ Techniek als overkoepelende opdrachtgever ontwikkelen we ieder jaar een nieuwe opdracht voor deze wedstrijd. Deze wedstrijd kan in netwerkverband plaatsvinden in de vorm van een ‘regiocompetitie’. De opdracht omvat een realistisch vraagstuk of probleem uit de installatiesector. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Leerlingen werken in groepen van 3 of 4 leerlingen aan een oplossing voor het vraagstuk van de opdrachtgever.
Bron: WIJ Techniek

Thema: ‘Brandveiligheid in een verticale wijk’

Met de wedstrijdopdracht sluiten we aan bij een van de actuele thema’s van WIJ Techniek: ‘Installatietechniek in innovatieve wijken’. De opdracht speelt zich af rondom de bouw van een ‘verticale wijk’ en veiligheid. Er moeten in Nederland veel nieuwe woningen gebouwd worden. Maar de ruimte is maar beperkt. Voor dat probleem is er een innovatieve oplossing die je in steeds meer steden ziet: de verticale woonwijk. Het is geen flat en ook geen wolkenkrabber. Het is een echte buurt, compleet met woningen, winkels, kantoren en horeca! Met welk soort installatietechnische zaken krijg je allemaal te maken als het gaat om brandveiligheid?

De opdracht: “Safe van kelder tot penthouse!”

Samen met het Bèta Challenge Consortium doet WIJ Techniek een oproep aan Bèta Challenge leerlingen uit mavo 2 om in de huid te kruipen van een werkvoorbereider installatietechniek en een ontruimingsplan te maken voor een verdieping naar keuze. Een verdieping kan in het teken staan van wonen, van werken of ontspanning, denk aan de kelder, waar vaak de fietsen zijn gestald, bergingen van bewoners of misschien is er wel een zwembad. Of maak een route om veilig te ontkomen voor de bovenste verdieping, waar een restaurant is gevestigd of verschillende kantoren van een paar multinationals. Omdat jij jouw school hebt aangemeld heb je inmiddels het “Totaal informatiepakket” ontvangen van ons. Hieronder vind je de losse documenten van de wedstrijdopdracht en de bijbehorende docentenhandreiking.

Heb je nog vragen? Mis je nog informatie die je niet terug kunt vinden in het informatiepakket? Stuur dan een mailtje naar bcp@pesant.nl