Wedstrijdevent leerlingen 24-25

BCP-Icon-Groen-Rondje-18

Het thema is bekend!

De nieuwe opdracht voor de Integrale leerlingenwedstrijd BCP & bedrijvenpartners is bijna af, en het thema maken we alvast bekend!

Koninklijke Bouwend Nederland, Wij Techniek, Centrum Jongeren Communicatie Chemie (C3) en het Bèta Challenge Consortium hebben gezamenlijk een mooie nieuwe wedstrijdopdracht geformuleerd.
De opdracht is bedoeld voor:

 • Leerlingen leerjaar 2 BCP, voorbereiding op PGP en HAVO-P
 • Leerlingen leerjaar 3 BCP, PGP en voorbereiding op HAVO-P

Verschillende disciplines

In deze wedstrijdopdracht komen, zoals dit ook in werkelijkheid gebeurt, verschillende disciplines bij elkaar om een uitdagend (maatschappelijk) vraagstuk op te lossen waarbij techniek en technologie een belangrijk deel van de oplossing zal zijn. De regionale sportclub is voor iedere school de opdrachtgever.

De opdracht wordt afgesloten met een landelijke finale waar van elke school het winnende groepje (per leerjaar) welkom is. We gaan er een prachtige ervaring van maken en er zijn mooie prijzen te winnen.

Het thema: "de multifunctionele sportaccommodatie"

De opdracht


Breng aan de hand van een demonstratiemodel een advies uit voor de beste oplossing voor het multifunctionele gebruik van de lokale sportaccommodatie. Houd hierbij voor ogen dat het echt iets moet toevoegen aan de bestaande situatie, en voor (een) nieuwe doelgroep(en). Daarbij beschrijf je de benodigde aanpassingen die moeten worden gedaan, waarbij in elk geval belangrijk zijn:

 • Het multifunctionele gebruik van de sportaccommodatie voor de gekozen doelgroep(en)
 • Het bouwkundig advies
 • Het installatietechnisch advies
 • De toepassing van bioplastic als duurzaam bouwmateriaal

De opdracht: "de ontmoetingsplek voor iedereen"

Maak je interesse nu alvast kenbaar en ontvang direct aan de start van het nieuwe schooljaar de opdracht en handreiking! Dat kun je doen door het antwoordformulier in te vullen, klik op de klop hieronder.

Op het antwoordformulier geef je direct aan met welke leerlingen je voornemens bent om mee te doen. Er zijn meerdere opties mogelijk.

 • Leerjaar 2 BCP / PGP
 • Leerjaar 3 BCP / PGP
 • Leerjaar 2 HavoP
 • Leerjaar 3 HavoP

Na ontvangst van de opdracht vragen we jou om je deelname als school definitief te bevestigen voor de verschillende leerjaren.

Goed om te weten


De opdracht kan ook worden opgenomen in het PTA PGP / HavoP.

 

Eindtermen die (deels) aan bod komen in de wedstrijdopdracht

T&T

A1, A2, B4, B8, B9, B10, B11, C12, C14

D&P

A1, A2, B4, B8, B9, B10, B11, C13

Overige pgp’s mavo

A1, A2, B4, B8, B9, B10, B11, C12

HavoP-t

A1, A2, A6, A7, A8, B1, B2, B3, C1, D1 (wonen en leefomgeving), E1, E2, E5

HavoP-m

A1, A2, A6, A7, A8, B1, B2, B3, C1, D1 (gedrag en maatschappij), E2, E4, E5

Scholen maken in een examenjaar zelf de keuze welke eindtermen op eindniveau getoetst gaan worden in de wedstrijdopdracht.

 1. Wanneer jullie de aanmelding definitief hebben gemaakt verwachten wij dat jullie school meedoet aan de aan de wedstrijd en finaledag: aanmelden betekent dat jullie school met (minimaal) 1 team deelneemt aan de landelijke finaledag in juni 2025 op een centraal gelegen locatie in het land (exacte datum & locatie volgen in september).

 2. De finaledag wordt een geweldig leuke en leerzame ervaring voor alle finalisten en docenten. Een programma met diverse activiteiten en mooie prijzencheques voor de winnende teams! Alle leerlingen ontvangen een certificaat van deelname.

 3. De planning en uitvoering is gelijk aan eerdere events: uitvoering van de opdracht op school en schoolfinale plan je voorafgaand aan de landelijke finaledag in juni. Voor de opdracht staat ongeveer 8 lesweken.

 4. Lopende het uitvoeringsproces van de opdracht plannen we tweemaal een online vragenuurtje voor deelnemende scholen waar je vrijblijvend kunt aanhaken om uit te wisselen over de opdracht, zaken waar je mogelijk in vastloopt en goede tips met elkaar te delen.
  Eventuele vragen beantwoorden we graag, stuur een e-mail naar bcp@burohebe.nl

  We kijken uit naar jullie aanmelding!