Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

BCP-Inspiratiedag 2024: een dag vol verbinding en inspiratie

Op donderdag 18 januari 2024 vond de Inspiratiedag ‘Bèta Challenge op Transitie Expeditie’ plaats, in het prachtige Woudschoten Conferentiecentrum in Zeist. Een zeer geslaagde dag met een mooie opkomst, inspirerende workshops en sessies, en veel ruimte voor de ontmoeting tussen onderwijsprofessionals.

Eregast Bas Dijkstra, oud BCP-leerling, zorgde voor een “vliegende start” van het jaarlijkse event met zijn ervaringen als dronepiloot. Daarna werden de aanwezigen door keynote speaker Christian Kromme getrakteerd op een overweldigende blik op de toekomst van kunstmatige intelligentie. Een thema dat Christian in een aangrijpend en persoonlijk verhaal wist te vervlechten. Zijn boodschap was dat we ons moeten voorbereiden op een opwindende reis die onze zienswijze op de toekomst zal veranderen. Kunstmatige intelligentie stelt ons in staat om een eindeloze bron van kennis en inspiratie aan te boren en de grenzen van het mogelijke te verleggen. Op een fascinerende wijze legde hij ook opmerkelijke parallellen en patronen bloot tussen biologische en technologische golven. Tot slot bespraken we met Christian hoe we ons hier in onderwijs toe kunnen verhouden en hoe we kunnen meebewegen in de snelheid waarin al deze veranderingen zich aandienen.   

Daarna maakten de deelnemers in diverse workshops kennis met belangrijke technologische ontwikkelingen en ideeën die zij in hun eigen school uit kunnen proberen. De workshops waren zeer inspirerend, gelet op de enthousiaste reacties van de deelnemers.  

Enkele highlights:

 

Erdinç Saçan gaf in een interactieve sessie een diepgaande, maar begrijpelijke kijk op de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie in het onderwijs. 

Bruno Hulders bood op een toegankelijke en laagdrempelige manier een unieke beleving van Extended Reality in het onderwijs. 

Jorg Huisman en Maurits Brock, twee praktisch gekwalificeerde docenten, lieten deelnemers de fascinerende wereld van de robottechnologie ontdekken.  

Martha Hoebens gaf met haar didactische en activerende werkvormen de deelnemers praktische handvatten, waarmee zij het onderwijs en bedrijfsleven voor leerlingen kunnen samenvoegen. 

Annemarie Mars heeft met behulp van gedragswetenschappelijke literatuur deelnemende schoolleiders de basisconcepten van weerstand herkenbaar en concreet gemaakt. Dat gaf mooie inzichten in de vervolgsessie over het koersplan van het Consortium.  

Coen Pots en (programmadirecteur BCP) Hamid Aït Oumghar (projectleider BCP) voerden een strategische discussie met leidinggevenden van diverse BCP-scholen over de koers van het Consortium in de komende jaren.  

Rond zes uur werd de Inspiratiedag afgesloten en konden alle BCP-collega’s genieten van een afsluitend diner. Met een overweldigend aantal bezoekers, zeer positieve en gewaardeerde feedback en mooie discussies kijken we terug op een fantastische Inspiratiedag 2024.  

Met dank aan alle deelnemers en facilitators! 

Bekijk hier de aftermovie van deze dag.