Bèta Challenge school worden

“Lid worden van het Bèta Challenge consortium”

BCP-Icon-Groen-Rondje-18

Bèta Challenge school worden

“Lid worden van het Bèta Challenge consortium”

BCP-Icon-Groen-Rondje-18

Bèta Challenge Programma

Elke school met een vmbo g/t afdeling kan lid worden van het Bèta Challenge consortium. Wij vertellen je daarover natuurlijk graag meer! Om lid te worden gelden een aantal belangrijke afspraken en voorwaarden, vastgelegd in de prestatieafspraken. Het consortium werkt met een toetredingsprocedure die bestaat uit een oriëntatie- en instapgesprek, een pilotfase met planvorming en voorbereiding op implementatie en de toetreding. 

Van belang is dat iedereen erop vertrouwt dat er een gelijkwaardige partner instapt. Als de school de verschillende stappen in de procedure goed doorloopt, kan het partnerschap van Bèta Challenge worden bevestigd en verkrijgt de school een licentie. Overweeg je het lidmaatschap van Bèta Challenge voor jouw school? Vraag dan een informatiepakket aan bij programmabureau BCP. Je kunt ons bereiken door het invullen van het contactformulier. We staan je natuurlijk ook heel graag telefonisch te woord!

Een kijkje nemen? Dat kan!

Ben je benieuwd hoe het Bèta Challenge programma een plek krijgt in de school? Ga dan eens langs bij een van de netwerkscholen. Zij vertellen je graag meer over hoe zij het aanpakken in de praktijk, hun ervaringen, successen en uitdagingen. Of kom bijvoorbeeld als gast eens kijken op een van onze landelijke inspiratiedagen.

BCP-Afbeelding-5

Meer over het Bèta Challenge consortium

De Nederlandse samenleving ontwikkelt zich in een snel tempo tot een ‘horizontale netwerksamenleving’. Het Consortium Bèta Challenge is bij uitstek een voorbeeld van opkomende horizontale netwerkverbanden. Het Consortium handelt vanuit het inzicht dat samenwerking van scholen en samenwerking met partners uit de maatschappelijke en economische context van scholen op onderwijsinhoudelijk terrein de belangen van de leerlingen in de gemengde en theoretische leerweg ondersteunt. Zeker als deze samenwerking zijn beslag krijgt in dynamisch en toekomstgericht onderwijs.

Het Consortium Bèta Challenge is onderscheidend in het onderwijsveld als innovatief samenwerkingsverband met een sterke ontwikkelcapaciteit op het terrein van technologisch onderwijs voor de TL/GL-leerling.

Het Consortium onderscheidt zich als toonaangevend, innovatief samenwerkingsverband dat zijn verantwoordelijkheid neemt op de gebieden kwaliteitszorg, curriculumimplementatie, professionalisering van docenten en schoolleiders en netwerk- en ketensamenwerking.

Afspraak maken

Jolanda
Moerland

BCP-Jolanda-Moerland

E-mail:

Telefoonnummer: