Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Bèta Challenge krijgt een nieuwe website en online platform

Met de doorontwikkeling en het ‘volwassen worden’ van het Bèta Challenge consortium is een verbeterslag in de zichtbaarheid, professionele uitstraling en gebruiksvriendelijkheid is zeer gewenst. We willen graag nog beter laten zien wie we zijn en wat we doen! Daarnaast is er ook een technische en functionele noodzaak om de verouderde website en dito online platform te vernieuwen. Daarbij zijn goede en laagdrempelige uitwisseling en kennisdeling binnen het samenwerkingsverband belangrijk aspecten.

Website en vormgeving

Nog dit kwartaal worden de voorbereidingen getroffen voor de vormgeving en inrichting van een nieuwe en overzichtelijke website.

  • De vormgeving wordt voorzien van een update met frisse uitstraling;
  • De website richt zich op de diverse doelgroepen (scholen, leerlingen, ouders, bedrijven, ketenpartners en andere stakeholders) en zorgt voor gerichte informatie en functionaliteiten;

Aan de start van cursusjaar 2020-2021 zal de nieuwe website worden gelanceerd.

Online platform en bibliotheek

In de eerste helft van het nieuwe cursusjaar starten we met het ontwikkelen van een nieuwe digitale bibliotheek voor Bèta Challenge scholen. Een Online platform met bibliotheekfunctie waar opdrachten en ander relevant onderwijsmateriaal kan worden gedeeld. We stellen daarbij een versimpeling voor van het huidige platform.

Het oude platform zal vanaf dat moment niet meer gebruikt en verwijderd worden. Om van de nieuwe BCP-bibliotheek een succes te maken, willen we een beroep doen op jou als gebruiker bij het testen van de nieuwe functionaliteiten. Over hoe dat precies in zijn werk gaat, zullen we je later over informeren. We willen bijvoorbeeld graag weten hoe jij jouw zoekproces het prettigst kan doorlopen. Naast het testen van de functionaliteiten heb je misschien ook ideeën over wát je precies aan informatie wil vinden in de nieuwe digitale omgeving. Wij zouden het fijn vinden als je deze ideeën met ons wilt delen. Het is tenslotte een samenwerkomgeving voor ons allemaal.

LinkedIn

Tenslotte wordt op LinkedIn een “bedrijfspagina” aangemaakt van het Bèta Challenge consortium waarop we actief kunnen delen wat we doen. We delen hier ook leuke en inspirerende BCP-activiteiten van onze scholen. Op deze manier houden we niet alleen het bestaande netwerk op de hoogte, maar LinkedIn geeft ons ook de mogelijkheid zichtbaar te worden bij scholen die nog geen lid zijn.

Testpanel

Wil jij deelnemen in het testpanel van de nieuwe digitale bibliotheek of wil je je ideeën/wensen delen over wat je precies aan informatie wil vinden, laat het ons weten! Je kunt dat doen door een e-mail te sturen naar bcp@pesant.nl onder vermelding van: Testpanel digitale BCP-bibliotheek. Dan nemen we t.z.t. contact met je op over het hoe en wat!

Bèta Challenge krijgt een nieuwe website en online platform