Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Finalewedstrijd Wij Techniek

Op maandag 20 juni vond de regiofinale plaats van Wij Techniek van het BCP netwerk Brabant Oost/ Zeeland. De finalisten van achtereenvolgens Het Cambium College, Dr. Knippenberg College en Ostrea Lyceum hebben een schitterende eindpresentatie verzorgd van de wedstrijdopdracht die Wij Techniek had uitgeschreven: een brandveiligheidsplan voor een woonomgeving. Voor deze finale waren we te gast bij ROC Ter Aa dat verkozen is als de beste ROC van Noord -Brabant met opleidingen in o.a techniek en bouw.

 

De MBO studenten hebben tijdens de juryberaad de leerlingen van de deelnemende scholen rondgeleid door het prachtige gebouw in de historische stad Helmond. Het was voor de leerlingen alvast een mooie kennismaking met hun mogelijke vervolgopleiding.

 

Vier groepen van tweedejaars mavoleerlingen van de genoemde scholen hebben hard gestreden om de finaleprijs: een waardecheque van €100, beschikbaar gesteld door Bèta Challenge en Wij Techniek. Hoewel alle deelnemers unieke oplossingen voor het brandveiligheidsvraagstuk presenteerden, sprong namens de jury een team met kop en schouders er boven uit. Het Ostrea Lyceum had twee groepen afgevaardigd, waarvan de groep met Chanell, Tessa en Jelte met de buit wegging. Zij hadden een eigentijdse oplossing bedacht voor het brandveiligheidsvraagstuk en deze vertaald in een superknappe animatie van de Minecraftgame. Chapeau, ga er maar aan staan! 

Een speciale dank aan Wilfred van Hout van Wij Techniek, Annemarie van Bommel van ROC Ter Aa en natuurlijk alle deelnemers. Zonder jullie hadden wij niet kunnen terugkijken op een schitterende finalewedstrijd. Een uitstekend voorbeeld van een geslaagde samenwerking met het bedrijfsleven, mbo en vmbo-TL. Dit is waar Bèta Challenge onder andere voor staat.