Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Innovatiewedstrijd 2022 Bouwend Nederland – Bèta Challenge van start!

Samen met branchevereniging Bouwend Nederland organiseren we ook in het nieuwe schooljaar 2021 – 2022 de Innovatiewedstrijd Bouwend Nederland – Bèta Challenge.

Bouwend Nederland is op zoek naar jongeren die innovatieve bouwideeën hebben!

In deze jaarlijkse techn(olog)ische onderzoeks- en ontwerpwedstrijd kruipen leerlingen uit mavo 3 in de huid van een professional en worden ze in teams uitgedaagd mee te helpen om Nederland mooier, beter en duurzamer te maken.

Het thema van dit jaar is 3D-betonprinten in de bouw

3D-betonprinten veranderd de manier van bouwen drastisch. Nederland loopt hierin voorop met een paar spraakmakende pilotprojecten, zoals in Eindhoven en Den Helder.

Opdracht: Barbapapa-huizen for real!

Samen met het Bèta Challenge Consortium doet Bouwend Nederland een oproep aan Bèta Challenge leerlingen uit mavo 3 om in de huid te kruipen van een werkvoorbereider en een interactieve 3D-woningplanner te maken om stapsgewijs tot een realiseerbaar, eigen ontwerp van een 3D-geprint gebouw te komen: van het opdoen van de wildste ideeën tot het rekening houden met de beperkingen van 3D-betonprinten.

De landelijke finaledag vindt plaats op 14 april 2022

Aanmelden

Bèta Challenge scholen kunnen zich tot uiterlijk 30 september 2021 aanmelden via het programmabureau BCP.

Meedoen als expert-bedrijf?

Wil je een bijdrage leveren aan het kennismaken van jongeren met de bouwsector? Geef je dan op als expertbedrijf en begeleidt samen met ons de jongerenteams in de uitwerking van hun opdracht!

Stuur hiervoor een mail naar het programmabureau Bèta Challenge via bcp@pesant.nl , of neem contact op met Marieke van der Post van Bouwend Nederland.