Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Inspiratiedag 2021: een reis naar de toekomst met futurist Christian Kromme

Op 14 januari vond de Bèta Challenge Inspiratiedag plaats. Jaarlijks zet het team zich in voor de organisatie van deze activiteit met als doel om zoveel mogelijk docenten en coördinatoren te inspireren. Gastspreker Christian Kromme, entrepreneur, futurist maar bovenal inspirator, heeft ons op een inspirerende en bevlogen wijze meegenomen op reis naar de toekomst. Vanuit historisch- en biologisch-wetenschappelijk perspectief schetst hij toekomstscenario’s voor de mens met als kernboodschap: de wereld verandert onophoudelijk en dat maakt toekomstdenken bijzonder moeilijk.

Volgens Christian zitten we tegenwoordig in een transformatieproces met radicale technologische veranderingen die we op diverse vlakken zullen zien zoals educatie en gezondheidszorg. De technologische mogelijkheden nemen exponentieel toe. Kunstmatige intelligentie die de menselijke interactie en het bewustzijn kan overnemen. Dat vraagt een andere manier van denken en een andere manier van opleiden. De opkomst van digitale fotografie is het meest sprekende voorbeeld die zijn sporen naliet bij Kodak. Maar ook de stormachtige ontwikkeling van Apple en de invoering van iPhone.

Met zijn presentatie gaf Christian een goed beeld van technologische ontwikkelingen en hoe die ons leven gaan beïnvloeden. Hij kan putten uit een enorm voorraad aan kennis en zijn vertelvreugde spat er vanaf. Ook visueel zag het er prachtig uit. De manier waarop hij het publiek bij zijn optreden betrok, was schitterend en de hele groep hing urenlang aan zijn lippen. Christian heeft ons aan het denken gezet over de toekomst van het onderwijs en de invloed van technologie daarop.

We kijken terug op een zeer inspirerende bijeenkomst en prettige samenwerking met Christian. Ook de deelnemers waren heel enthousiast, we ontvingen vele mooie reacties.

Bekijk hieronder de compilatie van de sessie met Christian Kromme.