Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Insula College wint regiofinale WIJTechniek netwerk Zuid-Holland

Op donderdag 21 april vond de regiofinale plaats van de regiocompetitie van scholen van het Bèta Challenge netwerk Zuid-Holland in samenwerking met WIJ Techniek. Voor deze finale waren we te gast bij IW Zuid-Holland, die voor een perfecte ontvangst, workshop bureaulamp maken en een rondleiding heeft gezorgd. En niet te vergeten lekkere hapjes en drankjes om de leerlingen te verwennen.

Vier groepen van tweedejaars mavoleerlingen van het Willem de Zwijgercollege, De Mavo Vos en het Insula College streden om de prijs: een waardecheck van €100, beschikbaar gesteld door Bèta Challenge en WIJ Techniek. De winnaars: de leerlingen van het Insula College! Zij mogen met hun docenten Ruud Maasdam en Stefan Hoexum gaan bedenken waar zij dit mooie bedrag aan gaan besteden.

De leerlingen van het Walburg College hebben de presentaties geobserveerd om inspiratie op te doen voor de opdracht op de eigen school. Top dat jullie er ook bij waren! De leerlingen van het Willem de Zwijger College ontvingen van de opdrachtgever nog een mooie aanmoedigingsprijs voor hun ontzettend creatieve uitwerking van de opdracht. Door gebruik te maken van een game-applicatie hebben zij een mooie instructiefilm gemaakt over de ontruiming van een parkeergarage.

IW Zuid-Holland: hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst en dank ook aan de aanwezige opdrachtgevers vandaag! Dit maakt het onderwijs voor onze BCP-leerlingen écht en dát motiveert. Dat was heel goed te zien, de leerlingen hebben een uitstekende prestatie neergezet en een mooie middag beleefd.