Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Koraalopdracht: Red het Rif!

Voor het tweede jaar hebben de leerlingen van klas 1 en 2 van verschillende scholen van het BCP-netwerk Zuid-Holland zich ingezet om oplossingen te bedenken voor de problemen met het koraalrif van Bonaire, aan de hand van de opdracht: Red het Rif! De beste ideeën van de verschillende scholen kwamen bij elkaar in de indrukwekkende Haaienzaal in Diergaarde Blijdorp om te presenteren aan een deskundige jury vanuit Diergaarde Blijdorp, RoffaReefs en het Bèta Challenge Programma. Alle leerlingen hadden leuke, goede, interessante, creatieve oplossingen om het koraalrif te redden, nadat ze ter plekke in Blijdorp onderzoek hadden mogen doen. Veel verschillende dieren werden gered door innovatieve ideeën. Van schildpadden tot haaien. Van behouden tot bestrijden.

Het winnende idee kwam van de leerlingen van het Walburg College (Zwijndrecht). Zij combineren het geluid dat het koraal maakt met een veilige plek voor visseneitjes om zo én meer vissen én meer koraal op beschadigde plekken te krijgen. Goed bedacht!

De deelnemende scholen hebben met ondersteuning vanuit het programmabureau deze waardevolle opdracht ontwikkeld. Roffa Reefs, een organisatie behorende bij Diergaarde Blijdorp, was de opdrachtgever en Blijdorp verzorgde prachtige ervaringen voor de leerlingen, eerst met een bezoek en rondleiding en finale.
Een fantastische samenwerking waarmee we deze jongeren een mooie, betekenisvolle ervaring hebben kunnen geven en het rif weer wat dichter bij bescherming is.

Bedankt Diergaarde Blijdorp, Roffa Reefs en alle deelnemende scholen: Insula College, Roncalli mavo, Walburg College, Willem de Zwijger College, Penta Scala Rietvelden, MavoVos voor deze samenwerking.

Wil jij ook zoiets moois neerzetten met je netwerk? Vraag je netwerkcoach om de mogelijkheden.