Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Let there be light: een samenwerkingsproject tussen school en bedrijf

Leerlingen van de scholengemeenschap Sophianum hadden een praktijkervaring om nooit te vergeten. In samenwerking met het installatiebedrijf Hesi in Heerlen, organiseerden zij een leerzame dag waarin zij kennis maakten met de dagelijkse praktijken van een installatiebedrijf.

Het project begon bij de leerlingen op school. In de lessen kregen zij inzicht in hoe zonnepanelen werken. Als afsluiting van het project, gingen zij op bezoek bij het bedrijf Hesi. Leerlingen zagen hier hoe de installatie van zonnepanelen in de praktijk gaat. Mede-eigenaar van Hesi Roy Simons zei over de samenwerking: “Ik raad ieder bedrijf in de techniek aan om een samenwerking te zoeken met een school”.

Tijdens het bezoek aan Hesi zijn de 30 leerlingen van Sophianum in groepen verdeeld. Twee groepen gingen actief aan de slag met het inspecteren en monteren van zonnepanelen. De derde groep kreeg een kijkje achter de schermen en leerden over de organisatie binnen het installatiebedrijf. Zij mochten mini-interviews houden met de medewerkers van Hesi.
Naast dat deze dag een mooie praktijkervaring is op het gebied van duurzaamheid en installatietechniek, kregen de leerlingen daarmee ook ruimte om te ontdekken waar de interesses liggen. De leerlingen konden proeven hoe het is om bij een installatiebedrijf te werken en zich oriënteren op mogelijke beroepen.

“Het bedrijf bezoek heeft echt een enorme meerwaarde gehad”
Kai Monsuwé (docent Sophianum).

Bekijk hieronder het filmpje van deze mooie dag, gemaakt door Elmer van Bree.

Hopelijk inspireert dit project nog veel meer scholen om contact te zoeken met een regionaal installatiebedrijf, want van inspiratie heb je immers nooit genoeg.