Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Nieuwe BCP-opdrachten in samenwerking met Centrum JongerenCommunicatie Chemie

Samen met onze landelijke partner Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) gaan we dit cursusjaar aan de slag met het ontwikkelen van uitdagende nieuwe levensechte scheikunde opdrachten.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) is gespecialiseerd in het aanbieden van begeleiding en activiteiten binnen het onderwijs die leerlingen helpen bij keuzes voor profiel, vervolgopleiding en carrière in de technische sector in het algemeen en de chemiesector in het bijzonder.

Een nieuwe landelijke werkgroep van docenten en coördinatoren, en een vertegenwoordiging vanuit programmabureau BCP en C3 start binnenkort met het ontwikkelen van interessante en uitdagende opdrachten rond actuele thema’s in deze sector voor de leerlingen. Dat kan voor verschillende leerjaren zijn.

De opdrachten worden uiteindelijk voor alle BCP-scholen beschikbaar gesteld in de nieuwe BCP-bibliotheek .

C3 heeft naast contacten met interessante chemiebedrijven in Nederland een goede samenwerking met de mensen van flui.go. Zij hebben de flui-go science kit ontwikkeld. De science kit bevat 3D-geprinte bouwblokjes (soort Lego) waarmee leerlingen microfluide netwerkjes kunnen bouwen om zo wetenschappelijke verschijnselen te kunnen observeren en testen. Dankzij het modulair op te bouwen systeem kunnen leerlingen er meerdere kleine experimenten mee doen in verschillende opdrachten.

De werkgroep gaat (onder andere) met het materiaal dat zij hebben ontwikkeld (de flui-go science kit) aan de slag. Zie hier een korte indruk van de sciencekit.