Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Nieuwe wedstrijden BCP voor leerlingen 22-23

Innovatiewedstrijd

Ook in het schooljaar 2022-2023 organiseren Bouwend Nederland en het Bèta Challenge Consortium weer een nieuwe Innovatiewedstrijd voor BCP-leerlingen in mavo 3.

Het thema is bekend: “Duurzame en circulaire wegenbouw”.

De opdracht? ‘Bouw een weg alsof het Lego is!’ De vraag aan de leerlingen is om een prototype uit te werken van een nieuwe toepassing van de PlasticRoad die het bedrijf als selling feature aan zijn portfolio kan toevoegen.

De coördinator van jouw school heeft een mail ontvangen met informatie en een link voor aanmelding en deelname. Doet jullie school (weer) mee met vmbo / mavo leerjaar 3 (bcp / t&t)?

Na je aanmelding ontvang je een totaal Informatie Pakket met de opdracht, docentenhandreiking en de toelichting op de wedstrijd. Aanmelden betekent ook meedoen aan de landelijke finaledag op donderdag 13 april 2023.

Regiocompetitie Wij-Techniek

De laatste van de vier regiofinales is net achter de rug. Dit cursusjaar hebben maar liefst 15 scholen deelgenomen aan de eerste editie van de regiocompetitie Wij Techniek! Een nieuwe wedstrijd in competitieverband met je eigen BCP-netwerkpartners voor leerlingen in leerjaar 2.

Ook deze competitie krijgt een vervolg in het nieuwe cursusjaar. In september ontvangen alle BCP-scholen informatie over de nieuwe opdracht en lees je hoe je als netwerk kunt deelnemen. Houd rekening met uitvoering & afsluiting in periode 3 en 4 van het cursusjaar.