Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Regiocompetitie WIJ-Techniek & Bèta Challenge

In het schooljaar 2021 – 2022 gaan Bèta Challenge scholen in regionale netwerken voor het eerst van start met de Regiocompetitie WIJ-BCP. Een nieuwe wedstrijdopdracht voor BCP – leerlingen in mavo 2. De wedstrijdopdracht sluit aan bij een van de actuele thema’s van WIJ Techniek: ‘Installatietechniek in innovatieve wijken’.

Deze jaarlijkse wedstrijd vindt plaats in regionale netwerken in de vorm van een competitie. Deelnemende scholen organiseren eerst hun eigen schoolcompetitie. De winnende schoolteams nemen het vervolgens tegen elkaar op in een afsluitend regiofinale. Het Bèta Challenge Consortium en WIJ Techniek ondersteunen in de organisatie en bovendien treedt WIJ Techniek op als (landelijke) opdrachtgever. Maar ook regionale partners uit de installatiebranche worden hierin betrokken.

“Er moeten in Nederland veel nieuwe woningen gebouwd worden. Maar de ruimte is maar beperkt. Voor dat probleem is er een innovatieve oplossing, die je in steeds meer steden ziet: de verticale woonwijk. Het is geen flat en ook geen wolkenkrabber. Het is een echte buurt, compleet met woningen, winkels, kantoren en horeca. De opdracht speelt zich af rondom de ‘brandveiligheid in een verticale wijk’. Met welk soort installatietechnische zaken krijg je allemaal te maken?”

Opdracht: Safe van kelder tot penthouse.
Tijdens de wedstrijdopdracht kruipen Bèta Challenge leerlingen uit mavo 2 in de huid van een professional en maken een ontruimingsplan voor een verdieping naar keuze. Een verdieping kan in het teken staan van wonen, van werken of ontspanning.
De regiocompetities vinden plaats in de periode maart – juni 2022.

Aanmelden
Heb je als Bèta Challenge school interesse om samen met je netwerkcollega’s de opdracht in competitieverband uit te voeren? En samen met BCP en WIJ Techniek een leuke afsluitende finale te organiseren? Meld je dan aan via het programmabureau BCP. Dat kan tot uiterlijk 30 september 2021

Meedoen als expert-bedrijf?
Wil je een bijdrage leveren aan het kennismaken van jongeren met de installatiebranche? Geef je dan op als expertbedrijf en begeleidt samen met ons en de scholen de jongerenteams in de uitwerking van hun opdracht! Stuur hiervoor een mail naar het programmabureau Bèta Challenge via bcp@pesant.nl , of neem contact op met WIJ Techniek.