Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Sophianum ontvangt licentie voor Bèta Challenge Programma

Op 13 december 2022 heeft de school dan het lang verwachte ‘bordje aan de deur’ mogen ontvangen, samen met het licentiecertificaat. De komende vier jaar is Sophianum gecertificeerd om het Bèta Challenge Programma aan te bieden aan alle leerlingen van de mavo. De kern van de visie van Bèta Challenge Programma (BCP) wordt gevormd doordat men elkaar en de leerlingen vanuit waardering tegemoet treedt.

Op 8 juli 2022 vond het licentiegesprek plaats van het Bèta Challenge Programma. Het gesprek werd geleid door Erwin van Dijk en Naomi Veldhoven van het Programmabureau Bèta Challenge. Namens de school namen Karlijn Maar, conrector vmbo-mavo en de heren Kai Monsuwé, Jef Simons en Bart Rompelberg deel aan het gesprek.

“Het BCP-team van het Sophianum heeft het netwerk een frisse wind, positieve blik en creativiteit te brengen. Het team is trots op wat zij doet. Het BCP-team van het Sophianum heeft in de netwerkbijeenkomsten een zeer positieve rol. Het wil graag delen, komt met goede voorbeelden en is altijd aanwezig. Wij zien een sterk BCP-team, waarin ook de schoolleiding een belangrijke rol heeft. Jullie tonen aan dat de intrinsieke motivatie jullie stuwende kracht is en zijn trots en enthousiast. Jullie doen dit niet omdat het moet, maar met een warm hart voor de ontwikkeling van jullie leerlingen. Jullie pedagogische houding en opvatting is een garantie voor succes in de toekomst met BCP. Dat is mooi om te zien!”

Uiteraard vond er even een fotomomentje plaats met het BCP-team. Want trots, dat zijn ze!