Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Stuur je code de ruimte in met Astro Pi

Altijd al een experiment in de ruimte willen doen, of een boodschap willen sturen naar het Internationale Ruimtestation (ISS)? Dat kan door een computerprogramma te schrijven voor de Astro Pi, een kleine computer aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Leerlingen en kinderen van Coderdojo’s kunnen de Astro Pi programmeren zodat deze een tekst of een plaatje laat zien op het scherm, of metingen verricht en data terug stuurt naar de aarde.

ESERO brengt een educatief project van ESA, NSO en NEMO om ruimtevaart naar de klas te brengen. Een leuk project om deze doelstelling te halen is de Astro Pi Challenge. Dit is een project om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met programmeren. BCP geeft dit daarom graag aandacht.

Leerlingen kunnen kiezen uit twee missies. Bij Mission Zero (t/m 14 jaar) meten leerlingen de luchtvochtigheid in de buurt van de Astro Pi. Bij Mission Space Lab (t/m 19 jaar) bedenken ze zelf een missie die ze met de sensoren of de camera van de Astro Pi kunnen uitvoeren.

Meedoen met beide missies kan vanaf september. Voor mission Zero kunnen leerlingen tot maart 2022 een code schrijven en uploaden naar ESA. Voor Mission Space Lab hebben leerlingen tot eind oktober de tijd om een voorstel te schrijven. Daarna kunnen ze met de Astro Pi kit tot februari hun code schrijven en uittesten en vervolgens uploaden naar ESA.

Meer info vind je op: https://esero.nl/projecten/astro-pi