Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Terugblik finaledag innovatiewedstrijd 2024

Op donderdag 11 april 2024 vond de finaledag van de innovatiewedstrijd plaats. Negen deelnemende teams presenteerden hun uitwerkingen van de opdracht ‘Build and rebuild, duurzaam bouwen met een prefab en modulair systeem’. Zij werden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Lisa Jansen (Bouwend Nederland), Danny Buma (opdrachtgever Van Wijnen) en Coen Pots (programmadirecteur Bèta Challenge).

Het was een gezellige, maar ook spannende dag voor de leerlingen. Nadat de leerlingen hun projecten hadden gepresenteerd, konden zij genieten van een toffe workshop, geheel verzorgd door de TechnoHub. De leerlingen (en ook een paar docenten) lieten zich van hun fanatieke kant zien om als eerste klaar te zijn met een werkende balsorteermachine.

Na de workshop was het tijd voor de prijsuitreiking. Het Lodewijk College en het Insula College behaalden een mooie tweede en derde prijs. De eerste prijs ging naar het Sophianum, met hun uitwerking van de opdracht, waarbij ze drie woningen ombouwden tot een flatgebouw.

We zijn blij met het enthousiasme van de deelnemende teams en hun docenten. Bedankt voor jullie bijdrage aan deze fantastische dag!