Nieuws

“Quote”

BCP-school-16

Vijf regiofinales in de competitie WIJ-Techniek & Bèta Challenge!

Voor het tweede jaar zijn mavo 2 leerlingen van maar liefst 18 Bèta Challenge scholen in regionale netwerken door het hele land van start gegaan met de Regiocompetitie WIJ Techniek. Een wedstrijdopdracht waarbij leerlingen via een levensechte opdracht uit de praktijk aan de slag gaan met hun oriëntatie op opleidingen en beroepen. Deze gerichte opdrachten vereisen de nodige vindingrijkheid bij vraagstukken in de technische- en installatiesector.

Het thema van deze Regiocompetitie is “Energie uit je omgeving”
De opdracht sluit aan bij een van de actuele thema’s van Wij Techniek en de actualiteit in de samenleving. Tijdens de wedstrijdopdracht kropen de leerlingen in de huid van een technicus elektronische systemen en een adviseur innovatie & duurzaamheid en zijn aan de slag gegaan om zoveel mogelijk energie uit de eigen omgeving te halen en deze op een nuttige manier te gebruiken.

Het Bèta Challenge Consortium en WIJ Techniek ondersteunen in de organisatie van de Regiocompetitie en bovendien treedt WIJ Techniek op als (landelijke) opdrachtgever. Ook regionale bedrijvenpartners uit de installatiebranche zijn hierbij betrokken.

Deze maand vonden er maar liefst vijf spannende regiofinales plaats. We feliciteren de winnaars uit alle regio’s van harte met de overwinning!

  • Regiofinale 1: Maaike en Sophie van het Fioretti College te Lisse hebben gewonnen met hun idee om in een regenpijp waterkracht op te wekken
  • Regiofinale 2: Maha, Lana, Phattharin van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht hebben gewonnen met hun idee om energie op te wekken in de sluizen met kleine waterraderen.
  • Regiofinale 3: Arjan, Guido, en Abel van het Lodewijk College Terneuzen hebben gewonnen met hun idee voor een energiezuinige oplossing voor op school: een fietsenstalling met zonnepanelen op het dak om elektrische fietsen op te kunnen laden, en ook de waterafvoer wordt gebruikt om elektriciteit uit op te wekken.
  • Regiofinale 4: Lucas, Hana, Norah, Annika en Sanne van het Sint-Janslyceum ‘s Hertogenbosch hebben een nieuwe regenpijp ontworpen met twee keer een waterrad en een windmolentje eraan.
  • Regiofinale 5: Jaimy, Jesse, Damien van het Roelof van Echten College in Hoogeveen hebben gewonnen met hun idee van een zelfbedachte windmolen.

Lees hier het complete artikel van Wij Techniek.